Första Kodkalaset i Göteborg

Kodkalas på Spotify inspirerar unga till programmering och digitalt skapande

Förra veckan var det dags för Göteborgs första Kodkalas när Kodcentrum och Spotify bjöd in en klass från Sparåsskolan i Kungälv att dyka in i programmeringens värld. Under evenemanget fick eleverna, med hjälp av volontärer från Spotify, lära sig att koda i Scratch.

Från skiss till färdigt spel

Evenemanget fokuserade på att eleverna skulle få designa och koda egna spel. Processen började med idéskiss på papper, varefter eleverna omsatte sina planer digitalt. De skapade bland annat labyrintspel med olika teman, allt från hus, hjärtan och regnbågslamor. Några elever valde att fortsätta kalastemat och gjorde en labyrint där målet var att ta sig till tårtan.

Det var så roligt att koda tillsammans med eleverna från Sparåsskolan och se deras kreativitet i att designa och koda sina egna spel.  Det är roligt när någon kommer fram efteråt och säger att det här var så roligt, jag kommer definitivt fortsätta att koda hemma. Jag är tacksam för all hjälp också från volontärer på Spotify för deras engagemang.
— Sabina Johansson, regionansvarig Göteborg, Kodcentrum.

Dagen erbjöd inte bara kodning utan även pauser med frukt och popcorn och möjlighet att utforska Spotifys roliga hörna med fotbollsspel, lego och annat när hjärnan behövde en paus.

Kodkalaset ägde rum den 17 april på Spotifys kontor i Göteborg och var, som alla Kodcentrums barnaktiviteter, helt kostnadsfritt.

Volontärer från Spotify

Nästa
Nästa

Solängsskolans elever inspireras under Kodkalaset på Högskolan i Gävle!