Kostnadsfri fortbildning för 250 pedagoger i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm

Kodcentrum inspirerar med hjälp av ekonomiskt stöd från AWS 

Initiativet syftar till att inspirera och fortbilda lärare och fritidspedagoger kring hur de kan införliva programmering och STEM-ämnen (naturvetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik) i sin undervisning. Genom att förse lärare och fritidspersonal med nödvändiga verktyg och stöd i programmering kan de i sin tur erbjuda sina elever en mer engagerande och interaktiv inlärningsupplevelse.  

AWS InCommunities – satsning för lokal positiv inverkan

Bakom initiativet finns Kodcentrum och AWS InCommunities. Genom projektet AWS InCommunities ger Amazon Web Services (AWS) ekonomiskt stöd till Kodcentrum. För att göra en positiv inverkan i de regioner där AWS bygger och driver sin globala infrastruktur, som t.ex. datacenterverksamhet, har företaget inrättat ett program som kallas AWS InCommunities. AWS InCommunities syftar till att lansera långsiktiga, innovativa initiativ som kommer att ha en varaktig effekt i regioner runt om i världen där AWS-anställda arbetar, bor och uppfostrar sina familjer.

Utbildningspaket för de som möter elever i mellanstadieåldern

Utbildningen riktar sig till pedagoger som arbetar med elever i åldrarna 9-12 och kommer att omfatta grundläggande programmeringsfärdigheter, som blockprogrammering i Scratch, och visa hur de kan användas i olika pedagogiska sammanhang. Kodcentrum kommer också att ge lärare ett grundläggande programmeringspaket, komplett med stödmaterial och utbildningsresurser. 

Att lära sig koda handlar om mer än att bara lära sig en ny färdighet; det handlar om att främja kreativitet, kritiskt tänkande och problemlösningsförmåga som gör att barnen går från att vara passiva konsumenter, till att bli skapare, vilket öppnar oändliga möjligheter för deras framtid.
— Kristina Bjerka, generaldirektör vid Kodcentrum.

Möt en kodare-konceptet vidgar förståelse av en programmerares roll

För att ytterligare koppla utbildningen till verkliga tillämpningar och färdigheter för 2000-talet kommer deltagarna också att få testa Kodcentrums "Möt en kodare"-koncept. Under utbildningen kommer professionella från AWSInCommunities att delta och dela med sig om hur det är att arbeta inom IT- och teknikindustrin. Detta låter pedagoger ställa frågor och utforska den praktiska användningen av programmering. Skolor kan sedan ordna digitala klassrumsbesök där elever kan ställa frågor till programmerarna.

We are committed to further innovation and contributing to the success of our local communities here in Sweden. We strive to be the best neighbor we can be and are happy to support digital skills and knowledge,
— Stefan Ekelung, Cluster Manager at AWS Sweden.
Föregående
Föregående

Kodcentrum söker volontärer i Karlstad

Nästa
Nästa

Skapas nästa generation spelutvecklare på kollo för barn i Värmland?