Skapas nästa generation spelutvecklare på kollo för barn i Värmland?

I sommar anordnar vi ett spelutvecklingskollo för barn och ungdomar i Karlstad.  Under fem dagar får barnen lära sig programmering och spelutveckling. Huvudfokus ligger på att koda, men vi går även igenom andra aspekter av spelskapandet, som design och berättande.

Spelintresse som väcker lusten att lära

Bland Sveriges barn och unga är spel otroligt populärt. 90 % av mellanstadieeleverna och 85 % av högstadieeleverna spelar digitala nöjesspel på fritiden*. På Kodcentrum tar vi barnens intresse för spel och gör det till en motor för deras egen utveckling. Att kunna programmera är ett viktigt verktyg för att skapa spel, och på vårt kollo kommer barnen att lära sig dessa viktiga färdigheter. Målet är att väcka intresset för digitalt skapande och ge varje barn möjligheten, självförtroendet och förmågan att skapa med kod.

 – Deltagarna går från att vara passiva konsumenter av spel till att vara aktiva producenter. Genom att i stället skapa sina egna spel upptäcker barnen nya sätt att uttrycka sin kreativitet, öva sig problemlösning och lär sig värdefulla färdigheter som de kommer att bära med sig in i framtiden.

Moa Johansson, regionansvarig Värmland, Kodcentrum

Veckan erbjuder även en inblick i spelbranschen. Barnen får möjligheten att träffa och lära av flera yrkesverksamma från branschen. Dagkollot, som är helt kostnadsfritt, arrangeras tillsammans med Karlstad Kommun, Embracer Group och det värmländska spelcommunityn The Great Journey.

Datum:

  • 17-21 juli för barn 12-15 år

  • 24-28 juli för barn 9-12 år

Kanske är det här fröet sås till framtidens spelsuccéer!

Nyfiken? Följ oss i sociala medier för att se mer från spelutvecklingskollot! Facebook, Instagram, Linkedin

*Källa: Internetsstiftelsens rapport Svenskarna och Internet

Föregående
Föregående

Kostnadsfri fortbildning för 250 pedagoger i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm

Nästa
Nästa

Kodcentrum och Nexer kodar med barn från och i Ukraina