Årsmöte med nya styrelseledamöter

Lördagen den 9 april hölls årsmöte för föreningen och som vanligt valdes några nya starka namn in i styrelsen för föreningen. Dessutom tackades den avgående generalsekreteraren, Disa Jernudd, av och den tillträdande, Kristina Bjerka, hälsades välkommen.  

Valberedningens nomineringar godkändes och nya namn i styrelsen är Binaji Marouf, Elin Vestberg och Magnus Majby. Från sittande styrelse omvaldes Ariella Rothstein Gille och Daniel Eidhagen. Tillsammans med Inger Tegelström, Samuel Genheden, Joke Palmkvist och Diana Africano Clark utgör de nu styrelsen i sin helhet.  

Nya namn i styrelsen

Binaji Marouf – ledamot 

Binaji Marouf är kommunikationschef på Studieförbundet NBV. Folkbildning och kommunikation är något hon brinner för. Hon har ett tidigare engagemang inom Röda Korsets och Rädda Barnens ungdomsförbund. Hon engagerar sig gärna i frågor kring barn och utveckling, barnens rätt till lek och fritt tänkande. 

Binajis främsta bidrag till Kodcentrums styrelse är hennes breda erfarenhet av civilsamhället och ideellt engagemang. Hennes förmåga att tänka långsiktigt, strategiskt och visionärt. 

Elin Vestberg – kassör 

Elin Vestberg arbetar som digital analytiker i finansbranschen. Hon har tidigare varit enhetschef på IM, Individuell Människohjälp Mitt där hon drivit och processlett mångfaldsprojekt, verksamhets utveckling. Elin har även suttit styrelsen för föreningen Fatta!, bland annat som kassör. 

Elins främsta bidrag till Kodcentrums styrelse är kunskap om medlemsdemokrati, mångfald och normkritik, ideellt engagemang och strategier för samhällsförändring. 

Magnus Majby – ledmot 

Magnus är UX-chef på ICA Banken & ICA Försäkringar, där han leder ett designteam och jobbar med strategiska frågor. Magnus brinner för volontärskapet i Kodcentrum, han har varit volontär i många år och setts i olika kodstugor i Stockholm. Han hjälper även till att utveckla material till Kodboken.  

Magnus främsta bidrag till Kodcentrums styrelse är erfarenheter från kodstugor och kodboken i kombination med sin strategiska utvecklingsförmåga och digitala kompetens. 

Ny valberedning 

Under årsmötet valdes även en ny valberedning som består av Carolina Rattur Lindstedt, tidigare styrelseledmot, och Johan Snider, volontär i föreningen.  

Föregående
Föregående

Kodaktivitet hos Etimo

Nästa
Nästa

Gör som familjen Bergrik – koda tillsammans!