Sigma och Kodcentrum på Vetenskapsfestivalen

Sigma IT Consulting och Kodcentrum samarbetar under Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Under rubriken Hacka spelet vill man inspirera barn att programmera, skapa spel, hitta buggar och lösa kluriga problem tillsammans. Barnen kan också prova att programmera utanför skärmen och styra sina kompisar som robotar i ett spel på golvet!

- Vi är otroligt stolta att tillsammans med Kodcentrum kunna erbjuda skolbarn en inblick i programmeringens värld och visa vilket spännande jobb det är, säger Beatrice Silow, kommunikations- och kulturchef på Sigma IT Consulting.

- Vi har länge påpekat vikten av att barn och unga tidigt kommer i kontakt med IT och programmering. Sigma har av den anledningen tillsammans med Kodcentrum anordnat kodstugor för skolbarn, som är intresserade av att lära sig programmera. Därför är det glädjande att alla i grundskolan till hösten äntligen kommer att ha digitalisering och programmering på schemat.

Sigma och Kodcentrum inspirerar barn att programmera på Vetenskapsfestivalen i Göteborg.

Idag råder det en stor brist på IT- och teknikkompetens och IT & Telekomföretagen har presenterat en komptensrapport som visar en brist på 70 000 personer inom IT-branschen till år 2022. Sigma vill vara med och lösa denna brist. Från företagets sida, förutom att samarbeta med Kodcentrum för att säkra IT-kompetens på lite längre sikt, samarbetar man med Pink Programming för att få fler kvinnor intresserade av programmering samt att man även verkar för att få in fler kvinnliga förebilder och kvinnliga ledare på företaget. Sigma driver även nätverket Sigma Smart Women Society, där kvinnliga profiler inspirerar och visar vägen till IT-branschen.

Vetenskapsfestivalen i Göteborg är Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Syftet är att skapa en positiv attityd till forskning och vetenskap och att uppmuntra till högre studier. Varje år görs drygt 70 000 besök på festivalens. Festivalen är tvärvetenskaplig och består av tre program: ett skolprogram, ett fackprogram och ett program öppet för alla.

Vetenskapsfestivalens program för skolan pågår 16–27 april och det öppna programmet för allmänheten är den 17–22 april. Mer info finns på vetenskapsfestivalen.se.

Föregående
Föregående

Tre tunga techprofiler till Kodcentrums styrelse

Nästa
Nästa

Microsoft och Kodcentrum bjöd in till Påsklovshackathon