Höstlovspecial på temat digital konst

Vill erbjuda barn i ert närområde en rolig aktivitet på höstlovet?


Häng på Kodcentrums digitala tredagars kurs i programmering! Kursen har temat digital konst och barnen kommer att få lära sig att koda sitt egna ritprogram i Scratch.  

Vem deltar?

Innehållet vänder sig till barn i ålder 9-13 år. Kunskapsnivån är grundläggande programmering för nybörjare.

Vem arrangerar?

Kursen är utformad så att du som arbetar på ett bibliotek, ett fritids eller liknande verksamhet enkelt ska kunna hänga på och arrangera en kodaktivitet för barn. Vi på Kodcentrum stöttar dig med innehållet i form pedagogiska videos som sänds digitalt, programmeringsövningar och chattsupport vi vår hemsida www.kodboken.se. Vi hjälper även till med enklare marknadsföring av aktiviteten i form av flyers som du kan dela ut för att bjuda in barnen.

Hur går det till?

Aktiviteten är uppdelad över tre dagar där pedagoger från Kodcentrum digitalt visar steg för steg hur barnen programmerar och bygger upp sitt ritprogram. Barnen ska därför helst vara med under alla tre dagar, det kan vara svårt att hoppa in i dag tre utan att ha varit med på de tidigare tillfällena. Efter den digitala videogenomgången kan barnen koda vidare och ställa frågor till våra volontärer i vår chatt.

Sedan är det bara att du checkar av följande saker:

• Att det finns en lokal att vara i med bra internetuppkoppling med wifi.

• Att det finns tillgång till presentationsskärm med ljud för att visa videos från kodboken.se på.

• Att det finns utrustning till barnen i form av datorer och datormöss.

• Att du bjuder in barnen till aktiviteten kostnadsfritt.

• Återkopplar till Kodcentrum efteråt hur det har gått.

Aktiviteten är helt digital i form av videos som sänds via vår hemsida Kodboken. Varje video är ca 30 min långa. Inför, under och efter aktiviteten har du och deltagarna möjlighet att få chattsupport av våra volontärer via vår chatt på www.kodboken.se

När: Kursen drar igång den 31 oktober och sträcker sig över tre dagar. Vi sänder vid två tillfällen, förmiddagen kl. 10.00 och på eftermiddagen kl. 14.00. Det är samma innehåll vid båda tillfällena och du väljer själv om du vill förlägga din aktivitet på förmiddagen eller eftermiddagen.

kodprojekt skapa eget ritprogram

Anmäl dig i vårt kalendarium

Förmiddag

09:45 11:30

Läs mer och anmäl dig här

Eftermiddag

13:45 15:30

Läs mer och anmäl dig här

Föregående
Föregående

Tillbaka i tiden med Minecraft

Nästa
Nästa

Två kodhjältar och en massa barn