Joke Palmkvist tar över efter Inger Tegelström som ordförande för Kodcentrums styrelse

Efter flera år av engagerat arbete som ordförande för Kodcentrums styrelse har Inger Tegelström bestämt sig för att lämna sin post. Vi vill tacka Inger för hennes ovärderliga bidrag till Kodcentrum och önskar henne all lycka i framtiden. Vi är också glada att Joke Palmkvist valdes till Kodcentrums nya ordförande. Joke har de senaste åren varit en aktiv medlem i föreningens arbete för att öka barns intresse och förmåga inom programmering och kommer nu fortsätta sitt engagemang i en ny roll.

Inger Tegelström har alltid varit intresserad av digitalisering och implementering av media i skolan. Hon var för ett antal år sedan med och drev på i debatten när programmering lyftes som en viktig fråga för skolan. Inger var redan då rektor och övertygad om att programmering skulle integreras i övriga ämnen. Hon ställde då frågan om kodning är framtidens språk, men idag är programmering nutidens språk.

Två ordföranden från skolvärlden

Likt Inger har Joke en bakgrund inom skolvärlden. Joke var ursprungligen språklärare och har jobbat på skola, kommunal förvaltning och inom en mängd olika verksamheter - men alltid haft utbildning som fokus. Idag jobbar hon som ansvarig för utgivning för högskola och yrkesverksamma på Liber förlag.

Genom sin erfarenhet från skola och tech-världen hoppas Joke bygga en grund och skapa förutsättningar för att Kodcentrum ska kunna fortsätta utvecklas. De år hon suttit i styrelsen som ledamot har bara stärkt hennes övertygelse om hur viktig verksamheten är och kommer nu fortsätta att driva frågorna som ordförande.

– Jag har länge varit fascinerad hur mycket digitaliseringen förändrar vårt samhälle till det bättre – men också oroad över att alla inte är med och driver den förändringen. När samhällsutvecklingen allt mer vilar på digitala lösningar; är det viktigt att alla har tillgång till verktygen och språket. Kodcentrum utbildar inte ingenjörer – men kan öppna dörrar, väcka lust och bygga broar. Vem vet var den där kreativa tioåringen i kodstugan dyker upp härnäst? berättar Joke.

Föregående
Föregående

Kodcentrum och Nexer kodar med barn från och i Ukraina

Nästa
Nästa

Tillbaka i tiden med Minecraft