Kodkalas i Västerås! 

Det sprudlade av digital skaparglädje i Västerås när 120 mellanstadieelever lärde sig programmera på Kodkalaset.  

Under Kodcentrums kodkalas bjuder vi in skolklasser att lära sig programmering under lite festligare former. Denna gång var det dags för Västerås, där vi tillsammans med vår stödpartner ABB, Mälardalens Universitet och Expectrum, hade glädjen att välkomna 120 elever från årskurs fem och sex.

Att se eleverna ta sig an utmaningar och skapa idéer och komma igång med programmeringen är en ren glädje.
— Emma Nääs, skolansvarig Kodcentrum

Lyssna på P4 Västmanlands reportage från dagen

Ett möte med verkliga förebilder  

På plats fanns studenter från MDU:s civilingenjörsprogram i robotik, tillsammans med yrkesverksamma programmerare från ABB och personalen på Expectrum, som använde sina erfarenheter och kunskaper för att hjälpa eleverna med sina projekt.  

Volontärernas närvaro fyller två funktioner, dels att hjälpa eleverna med sina projekt men även för att ge eleverna yrkesförebilder från det verkliga livet. En interaktion som bidrar till en bättre förståelse för teknikens potential och dess roll i våra liv. 

Det är väldigt kul att se att barnen faktiskt lär sig att koda och att få vara med och skapa intresse för digitalt skapande. När det var dags för barnen att gå, kunde de inte slita sig ifrån datorn
— Simon Lundberg, ABB Sverige

Vi vill tacka alla som gjorde detta Kodkalas möjligt – volontärer, lärare, elever, och våra stödpartners. Det var en dag fylld av skratt, lärande och gemenskap, och det ger oss stor glädje att se hur vi tillsammans kan inspirera nästa generation av digitala skapare. 

Föregående
Föregående

Vad är nytt på Kodboken?

Nästa
Nästa

WirelessCar - ny stödpartner hos Kodcentrum