Vad är nytt på Kodboken?

Nu finns tre nya teman framtagna för skola kompletta med lärarhandledning, elevmaterial och koduppgifter. Här finns något för alla oavsett om ni vill kombinera kod med globala mål, innovationer, nyhetsrapportering eller kreativt skrivande. 

Tema: Digitala nyhetsredaktionen

Prova på att arbeta som en nyhetsredaktion som rapporterar om de globala målen. Eleverna spanar i sitt närområde men också globalt om hur omvärlden arbetar för att nå målen. Sedan skapar de en nyhetssändning i Scratch genom att programmera nyhetsrobotar (på bilden ovan). 

Tema: Plast!

Vad är problemet med plast? Kan cirkulär ekonomi hjälpa till att lösa problemet? Eleverna fördjupar sig i ämnet, men utmanas också att koda en "Plastsamlare" och tänka entreprenöriellt genom att klura ut en uppfinning som bidrar till ett hållbarare användande av plast.

Tema: Sagolabyrinten

Ett material som kombinerar kreativt skrivande och spelprogrammering. Eleverna skriver en saga med en hjälte, labyrint och hinder. Sedan ger de den liv genom att koda ett eget labyrintspel, testar och ger feedback på varandras spel. 
 
Extra stöd för pedagoger: I materialet ingår videoguide som visar hur du som lärare, eller annan vuxen som kodar med barn, använder Scratch och kodar elevuppgiften. 

Föregående
Föregående

Kodcentrum satsar på Gävleborg - Möt Fia Juréen, regionsansvarig

Nästa
Nästa

Kodkalas i Västerås!