Kristina Bjerka – ny generalsekreterare i Kodcentrum

Under lördagens årsmöte presenterades en ny generalsekreterare, då Disa Jernudd arbetade sin sista dag och lämnade över stafettpinnen för organisationen till Kristina Bjerka. Kristina kommer närmast från organisationen Håll Sverige Rent där hon är verksamhetsutvecklare och teamleader.  

Från organisationen Håll Sverige Rent har Kristina med sig förståelsen för den ideella verksamheten och erfarenheten av att leda både medarbetare och projekt över hela landet. Och det slutar inte där, tidigare erfarenheter är även de som gjorda för att leda Kodcentrum. Kristina är utbildad grundskolelärare i botten och har även arbetat med att ge ut böcker i matematik på förlaget Natur & Kultur. Hon kommer alltså in med erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och en insikt och stort intresse för möjligheterna med digitalt skapande.  

– Jag ser fram emot att få leda Kodcentrum vidare i visionen att inkludera fler barn och unga i den digitala demokratin och sprida nyfikenheten kring digitalt skapande. Det är klart att min tidigare erfarenhet som lärare gör att jag brinner lite extra för att väcka intresse hos barn. Jag vet vad kunskap kan göra för att förändra barns möjligheter, säger Kristina själv.  

I sin nya roll som generalsekreterare ser Kristina fram emot att fortsätta utveckla samarbetet med organisationens alla partners och sprida viljan att låta fler barn se möjligheterna som finns inom IT- och teknikbranschen.  

– Jag har en stark tro på ideella krafter och att få vara delaktig i något som jag själv har ett stort intresse för är hedrande. Med Kodcentrums kompetenta styrelse och kansli i ryggen, och alla fantastiska volontärer som jag har förstått är en stor del i organisationens verksamhet, ska det här bli en riktigt rolig resa. 

Inger Tegelström, ordförande i Kodcentrums styrelse, är glad över rekryteringen av Kristina. 
– Kristina har allt som vi har letat efter i en ny generalsekreterare och jag har fullt förtroende för att hon kommer att fortsätta driva på Kodcentrum i rätt riktning. Hon har ett starkt driv, erfarenheter som passar perfekt in i vår verksamhet och förståelse för den ideella föreningens förutsättningar.  

Kristina Bjerka arbetar sin första dag den 27 juni, fram till dess går Inger Tegelström in som tillfällig generalsekreterare för Kodcentrum.  

Föregående
Föregående

Två kodhjältar och en massa barn

Nästa
Nästa

Kodaktivitet hos Etimo